Lähiajan näkymät

 
 

Arvioitu tilinpäätöstiedotteessa 2019

Paperiliiton lakon kokonaisvaikutus Metsä Boardin liiketulokseen on noin 20 miljoonaa euroa negatiivinen, ja se kohdistuu pääosin vuoden 2020 ensimmäiselle neljännekselle.

Metsä Boardin kartonkitoimitusten arvioidaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä olevan suunnilleen vuoden 2019 viimeisen neljänneksen tasolla.

Taivekartongin ja valkoisen kraftlainerin markkinahintojen paikallisissa valuutoissa odotetaan pysyvän vakaina.

Pitkäkuituisen sellun kysynnän ja tarjonnan arvioidaan pysyvän tasapainossa ja markkinahintojen ei enää odoteta laskevan.

Tammi–maaliskuulle ei kohdistu merkittäviä suunniteltuja huoltoseisokkeja Metsä Boardin tehtailla. Osakkuusyhtiö Metsä Fibren Äänekosken biotuotetehtaan vuosihuolto käynnistyy maaliskuun lopussa ja päättyy huhtikuun alussa.

Valuuttakurssimuutoksilla suojausten vaikutus huomioiden on hieman positiivinen tulosvaikutus ensimmäisellä vuosineljänneksellä vuoden 2019 neljänteen vuosineljännekseen verrattuna ja positiivinen tulosvaikutus vuoden 2019 ensimmäiseen neljännekseen verrattuna.

Tuotantokustannusten arvioidaan pysyvän vakaina. Leuto talvi saattaa jatkuessaan vaikeuttaa puun korjuuta ja nostaa puukustannuksia


Print