Lähiajan näkymät

 
 

Arvioitu tammi–kesäkuun 2020 puolivuosikatsauksessa

Koronaviruksen aiheuttaman pandemian kestoa ja sen negatiivisten vaikutusten laajuutta maailmantalouteen sekä Metsä Boardin liiketoimintaan on edelleen vaikea arvioida.

Metsä Boardin kartonkitoimitusten arvioidaan vuoden kolmannella neljänneksellä laskevan hieman vuoden 2020 toisen neljänneksen tasosta.

Taivekartongin ja valkoisen kraftlainerin markkinahintojen paikallisissa valuutoissa odotetaan pysyvän vakaina.

Kolmannella vuosineljänneksellä on kannattavuutta heikentäviä suunniteltuja tehdasintegraattien vuosihuoltoseisokkeja Kemissä syyskuussa ja Husumissa syys–
lokakuun vaihteessa. Lisäksi tiettyjä pienempiä kunnossapitotöitä on siirretty toiselta vuosineljännekseltä kolmannelle.

Toisella vuosipuoliskolla pitkäkuituisen markkinasellun tarjontaa vähentävät tiettyjen tuottajien ilmoittamat tuotannonrajoitukset sekä vuosihuoltoseisokit. Metsä Boardin markkinasellutoimitusten arvioidaan kolmannella vuosineljänneksellä laskevan edellisestä vuosineljänneksestä.

Valuuttakurssimuutoksilla suojausten vaikutus huomioiden heinä–syyskuussa 2020 on neutraali tulosvaikutus vuoden 2020 toiseen vuosineljännekseen verrattuna ja positiivinen tulosvaikutus vuoden 2019 kolmanteen neljännekseen verrattuna.

Kartongin ja sellun tuotantokustannusten ei odoteta merkittävästi laskevan toisen vuosineljänneksen tasosta.

Print