Vastuullinen sijoituskohde

Vastuullinen sijoituskohde

Työskentelemällä vastuullisesti luomme lisäarvoa sidosryhmillemme ja asiakkaillemme. Se auttaa meitä myös löytämään ja tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Kestävä kehitys on mukana kaikessa mitä teemme. Kestävän kehityksemme perusta on neljä toimintamme läpileikkaavaa teemaa sekä kahdeksan jokapäiväistä työtämme ohjaavaa tavoitetta. Toimintamme tukee YK:n asettamien kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDG) saavuttamista.

Metsä Boardilla on ainutlaatuinen arvoketju, jossa raaka-aineena käytetyt ensikuidut ovat jäljiteltävissä kestävästi hoidettuihin metsiin ja tuotanto on resurssitehokasta. Metsä Board on saanut vastuullisesta liiketoiminnastaan useita tunnustuksia.

Vastuullisuuteen liittyviä tunnustuksia ja sitoutumisia

Metsä Board on raportoinut vastuullisuudestaan CDP:lle vuodesta 2010 alkaen. Metsä Board on valittu jälleen CDP:n Water A - sekä Climate A -listoille. Yhtiölle tämä on neljäs peräkkäinen vuosi Water A - ja kolmas Climate A -listalla. Yhtiö saavutti myös neljännen peräkkäisen Leadership-statuksen CDP:n metsäohjelmassa. Lisäksi CDP valitsi Metsä Boardin maailman parhaiden yritysten joukkoon toimitusketjun sitouttamisessa ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. CDP on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa yrityksille ja kaupungeille maailmanlaajuisen järjestelmän mitata, julkaista, hallita ja jakaa ympäristövaikutustietoja.

Metsä Board kuuluu parhaiden 27 yrityksen joukkoon, jotka saivat paikan maailmanlaajuisella Water A -listalla. Saavutus on tunnustus yrityksen vastuullisesta vedenkäytöstä toiminnassaan. Lisäksi CDP arvioi Metsä Boardin parhaiden 126 yrityksen joukkoon, jotka pääsivät maailmanlaajuiselle Climate A -listalle. Paikka A -listalla on tunnustus yritykselle sen toimista vähentää päästöjä, pienentää ilmastoriskejä sekä kehittää matalahiilisiä ratkaisuja. CDP:n ohjelmiin osallistui vuonna 2018 yli 7000 yritystä.

CDP vastuullisuuspalkintoCDP vastuullisuuspalkintoCDP vastuullisuuspalkinto

 

Metsä Board saavutti kultatason EcoVadiksen vastuullisuus- ja yhteiskuntavastuuarvioinnissa 2018 ja kuuluu EcoVadiksen toimittajien arvioinnissa yhden prosentin parhaimmistoon kaikissa luokissa.

EcoVadis-Gold-2018__web.jpg
Metsä Board on Pack2Go Euroopan jäsenenä sitoutunut ympäristö-, terveys- ja turvallisuusnäkökulmiin, jotka koskevat elintarvikkeiden tarjoilupakkausten valmistusta.

Metsä Board on myös sitoutunut YK:n Global Compactin vastuullisen liiketoiminnan aloitteeseen ja periaatteisiin, jotka koskevat ihmisoikeuksia, työelämää, ympäristöä ja lahjonnanvastaisuutta.

Metsä Board sai ensiluokkaista kuvastavan Prime-tason tunnustuksen ISS-oekomin yritysvastuuarvioinnissa toukokuussa 2018.

Kesäkuussa 2018 Metsä Board sai arvosanan AAA (asteikolla AAA-CCC) MSCI:n ESG-yritysvastuuarvionnissa. Sustainanalytics-yhtiön ESG-arvioinnissa 2018 Metsä Board saavutti kokonaisarvosanan 86/100 ja johtajuustason aseman.

Metsä Board on myös sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen, jonka tavoitteena on hillitä ilmaston lämpenemistä Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti.


 

              

 
 
Print