Vastuullinen sijoituskohde

Vastuullinen sijoituskohde

Työskentelemällä vastuullisesti luomme lisäarvoa sidosryhmillemme ja asiakkaillemme. Se auttaa meitä myös löytämään ja tarttumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Kestävä kehitys on mukana kaikessa mitä teemme. Kestävän kehityksemme perusta on neljä toimintamme läpileikkaavaa teemaa sekä kahdeksan jokapäiväistä työtämme ohjaavaa tavoitetta. Toimintamme tukee YK:n asettamien kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDG) saavuttamista.

Metsä Boardilla on ainutlaatuinen arvoketju, jossa raaka-aineena käytetyt ensikuidut ovat jäljiteltävissä kestävästi hoidettuihin metsiin ja tuotanto on resurssitehokasta. Metsä Board on saanut vastuullisesta liiketoiminnastaan useita tunnustuksia.

Vastuullisuuteen liittyviä tunnustuksia ja sitoutumisia

Metsä Board on raportoinut vastuullisuudestaan CDP:lle vuo¬desta 2010 alkaen. Metsä Board on jälleen valittu CDP:n Water A - sekä Climate A -listoille. Yhtiölle tämä on kolmas peräkkäinen vuosi Water A - ja toinen Climate A -listalla. Yhtiö saavutti myös kolmannen peräkkäisen Leadership-statuksen CDP:n metsäohjelmassa.

CDP A List SUPPLY CHAIN stamp__web.jpg
CDP on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa yrityksille ja kaupungeille maailmanlaajuisen järjestelmän mitata, julkaista, hallita ja jakaa ympäristövaikutustietoja.

CDP A-List-Water-Stamp__web.jpgCDP A-List-Climate-Stamp (002)__web.jpg
Metsä Board saavutti kultatason EcoVadiksen vastuullisuus- ja yhteiskuntavastuuarvioinnissa 2018 ja kuuluu EcoVadiksen toimittajien arvioinnissa yhden prosentin parhaimmistoon kaikissa luokissa.

EcoVadis-Gold-2018__web.jpg
Metsä Board on Pack2Go Euroopan jäsenenä sitoutunut ympäristö-, terveys- ja turvallisuusnäkökulmiin, jotka koskevat elintarvikkeiden tarjoilupakkausten valmistusta.

Metsä Board on myös sitoutunut YK:n Global Compactin vastuullisen liiketoiminnan aloitteeseen ja periaatteisiin, jotka koskevat ihmisoikeuksia, työelämää, ympäristöä ja lahjonnanvastaisuutta.

Metsä Board sai ensiluokkaista kuvastavan Prime-tason tunnustuksen Oekomin yritysvastuuarvioinnissa toukokuussa 2018.

Kesäkuussa 2018 Metsä Board sai arvosanan AAA (asteikolla AAA-CCC) MSCI:n ESG-yritysvastuuarvionnissa. Sustainanalytics-yhtiön ESG-arvioinnissa 2018 Metsä Board saavutti kokonaisarvosanan 86/100 ja johtajuustason aseman.

Metsä Board on myös sitoutunut Science Based Targets -aloitteeseen, jonka tavoitteena on hillitä ilmaston lämpenemistä Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti.


 

              

 
 
Print